“Tempat Berniaga Tu Tak Kena”- Ustazah ‘Promote’ Suplemen Minda Depan Kaabah Ditegur Netizen

16 Jun 2022 • 1:37 PM MYT
Beautifulnara
Beautifulnara

Cerita dan gosip artis terbaru, sensasi dan panas

image is not available

Baru-baru ini seorang wanita yang juga pendakwah bebas ditegur netizen selepas dia sempat mempromosikan suplemen minda ketika berada di hadapan Masjidil Haram, Tanah Suci Mekah.

Susulan tindakan wanita itu, penulis dan penceramah, Syihabudin Ahmad Md Yatim mengulas tentang perkara tersebut di saluran YouTube miliknya.

Menurut Syihabudin, dia mengakui tidak mengenali ustazah berkenaan atau latar belakang wanita itu sehingga dia mampu menghasilkan suplemen minda untuk kanak-kanak.

image is not available

Selain itu, dia juga berkata tempat mempromosikan produk itu tidak sesuai kerana masjid dibina untuk beribadah dan bukannya untuk berniaga.

Beralih ke ruangan komen YouTube, ramai netizen yang menegur cara ustazah itu kerana dianggap menggunakan agama untuk meraih keuntungan.

image is not available

image is not available 1 hari lalu

Lakukan Amang Seksual Terhadap Kanak-Kanak, Imam Miliki 3 Pertuduhan Berunsur Seksual

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved