Tiada Istilah 'Pukat', Polis Tambah Sekatan Jalan Raya Sepanjang RX-Z Members

LocalCars
9 Sep 2024 • 6:54 PM MYT
Rileklah
Rileklah

Lifestyle & travel news. Malaysian-style travel, tips, food, hotel and more!

Antara acara tahunan yang dinantikan para peminat motorsikal sudah tentunya RX-Z Members bakal berlangsung lagi di Litar Permotoran Terengganu, Gong Badak, Kuala Nerus.

image is not available

Menurut Harian Metro , pihak polis akan menambah sekatan jalan raya (SJR) di daerah itu sepanjang acara tersebut berlangsung nanti.

Menurut Ketua Polis Terengganu, Datuk Mohd Khairi Khairudin, langkah itu diambil untuk memastikan peserta mematuhi undang-undang ditetapkan seterusnya menjaga ketenteraman awam.

Tambah beliau lagi, pihaknya tidak menggunakan istilah ‘pukat’ namun akan mengadakan SJR rutin dan tugasan penguatkuasaan undang-undang seperti yang termaktub.

image is not available

Menurutnya, rondaan akan dijalankan di setiap daerah pada waktu siang dan malam terutama di kawasan-kawasan perumahan. Sementara SJR pula hanya akan dibuat di lokasi berbeza di bandar Kuala Terengganu.

Ketua Polis Terengganu turut memberi jaminan ‘pukat’ tidak akan berulang namun berharap semua peserta dapat mematuhi undang-undang yang ditetapkan.