TNG eWallet Menambah Ciri MyCyberShield – Menerima Notifkasi Apabila Data Peribadi Mengalami Kebocoran

TechnologyDigital
27 Aug 2023 • 10:37 PM MYT
Amanz
Amanz

Amanz merupakan laman berita dunia teknologi serta ulasan peranti terkini.

Touch n Go eWallet kini menambah sebuah ciri baharu dengan fokus terhadap data peribadi, iaitu MyCyberShield. Melaluinya, ia menawarkan pelan langganan berbayar yang memberikan nofikasi kepada pengguna serta-merta apabila data peribadi pengguna mengalami kebocoran.

image is not available

MyCyberShield ini secara asasnya memantau alamat emel pengguna (yang boleh ditambah untuk dipantau), dan seterusnya memberikan notifikasi atau emel apabila terdapat sebarang kebocoran. Ciri ini pada TNG eWallet dijayakan bersama kerjasama pihak F-Secure.

Dari segi langganan, TNG eWallet menawarkan ia pada harga RM9.99 untuk tiga bulan, atau RM18.99 untuk enam bulan, atau RM36.99 untuk 12 bulan.

image is not available

Untuk makluman, terdapat juga beberapa perkhidmatan percuma yang menawarkan perkhidmatan lebih kurang sama, termasuk Have I Been Pwned dan Firefox Monitor.