Wan Rosdy rakam takziah kepada waris tragedi helikopter terbakar

LocalPolitics
6 Feb 2025 • 4:26 PM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available
Wan Rosdy. FOTO SINAR HARIAN.

KUANTAN - Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail menzahirkan ucapan takziah kepada keluarga mangsa nahas helikopter yang terhempas di Bentong pada Khamis.

Dalam kenyataan yang dikeluarkan di Facebook, beliau merakamkan penghargaan kepada semua pihak yang terlibat dalam operasi menyelamat.

“Terima kasih kepada pasukan Bomba dan Penyelamat Malaysia, Polis Diraja Malaysia petugas Jabatan Kesihatan serta semua pihak yang terlibat dalam operasi menyelamat ini.

"Semoga segala urusan dalam operasi ini dipermudahkan ALLAH SWT," katanya pada Khamis.

Terdahulu, Sinar Harian melaporkan seorang jurutera warga Indonesia maut akibat terkena bilah kipas helikopter yang terbalik sebelum terbakar ketika melakukan pendaratan di Batu 9, Jalan Lama Bentong-Kuala Lumpur, Khamis.

Dalam kejadian kira-kira jam 10.20 pagi itu mangsa, Finsen Reskey Sembiring, 27, maut di tempat kejadian.

Ketua Polis Daerah Bentong, Superintenden Zaiham Mohd Kahar berkata, dalam nahas itu, juruterbang tidak mengalami sebarang kecederaan namun telah dirujuk ke Hospital Bentong untuk pemeriksaan lanjut.

"Helikopter jenis Bell 206L4 yang terbakar musnah sepenuhnya," katanya.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved