Wanita lemas ketika latihan menyelam

22 Jan 2024 • 3:20 PM MYT
The Sun Daily
The Sun Daily

For the latest news and features from Malaysia and the rest of the world.

image is not available

ALOR SETAR: Seorang wanita dipercayai lemas ketika sedang menjalani latihan menyelam bersama sebuah syarikat berlesen tempatan di Perairan Pulau Payar, semalam.

Ketua Polis Daerah Kota Setar ACP Ahmad Shukri Mat Akhir berkata mangsa yang berusia 43 tahun dari Kajang, Selangor itu meninggal dunia semasa dalam perjalanan dari Jeti Kuala Kedah ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB), di sini.

“Balai Polis Langgar menerima laporan daripada pihak hospital kira-kira pukul 2 petang yang memaklumkan mengenai seorang pesakit telah meninggal dunia semasa dalam perjalanan ke hospital setelah disyaki lemas ketika menjalani latihan menyelam.

“Mayat mangsa telah dihantar ke Jabatan Forensik HSB untuk tindakan lanjut dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini. - Bernama