762 atlet sertai kejohanan karate di Penampang

10 May 2025 • 9:37 AM MYT
Daily Express
Daily Express

Daily Express Online (Malaysia) is Sabah's top-ranked & most viewed English news site. It is also Sabah's leading & most circulated daily English newspaper.

image is not available

By: GL Oh

Kota Kinabalu: Seramai 762 atlet dari seluruh negara akan mengambil bahagian dalam Kejohanan Karate Senior ke-43 dan Bawah 14 Tahun, Kadet serta Remaja ke-33 yang akan diadakan di Dewan Budaya Penampang bermula pada 13 Mei hingga 18 Mei.

Presiden Persatuan Karate Sabah Datuk Jake Nointin kagum dengan jumlah peserta yang begitu ramai.

“Kami berasa amat berbesar hati menyambut kehadiran semua peserta di Kota Kinabalu, di mana kita akan terus menaikkan semangat persaudaraan dalam sukan Karate.

window.googletag = window.googletag || {cmd: []};googletag.cmd.push(function() {googletag.defineSlot('/22826383987/dailyexpress_inline', [1, 1], 'gpt-passback').addService(googletag.pubads());googletag.enableServices();googletag.display('gpt-passback');});“Ketika kita melangkah ke hadapan, kita memberikan kepercayaan kepada setiap peserta untuk membawa nilai disiplin, hormat dan ketabahan yang menjadi asas dalam perjalanan kita.

“Ia menggembirakan melihat kehadiran yang begitu bersemangat dan kehadiran mereka di sini juga memainkan peranan penting dalam mengukuhkan komuniti karate, memperkukuh kepercayaan serta memberi inspirasi kepada generasi karateka yang akan datang,” katanya pada Jumaat.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved