Mingguan Amanz – Gerak Malaysia, MacBook Pro Baru, Microsoft Surface Book 3

TechnologyDigital
10 May 2020 • 7:53 PM MYT
Amanz
Amanz

Amanz merupakan laman berita dunia teknologi serta ulasan peranti terkini.

Minggu ini menyaksikan pihak Oppo Malaysia memperkenalkan Oppo A92 yang hadir dengan empat kamera belakang, bateri 5000mAh, dan dijual pada harga RM1199. Selain itu, Oppo Enco W31 turut ditawarkan untuk pasaran tempatan, pada harga RM259.

Tidak ketinggalan adalah Vivo, dimana mereka telah mula menawarkan Vivo Y30 untuk pasaran tempatan pada harga RM899. Selain itu, Poco kini telah mula mengacah pengenalan Poco F2 untuk pasaran tempatan.

Apple pada minggu ini telah hadir dengan kemaskini untuk MacBook Pro 13 yang hadir dengan pilihan cip pemprosesan Intel Core generasi ke-10. Pada masa yang sama, Apple turut telah mengumumkan mereka akan mengadakan acara WWDC 2020 secara maya pada bulan Jun kelak.

Microsoft minggu ini turut telah memperkenalkan beberapa peranti baru dibawah jenama Surface, termasuk Surface Book 3 dan juga Surface Go 2.

Google kini telah mula menawarkan perisian telesidang Google Meet secara percuma untuk semua pengguna seluruh dunia.

Akhir sekali, kini SKMM telah menawarkan kemaskini untuk aplikasi Gerak Malaysia, sekaligus menawarkan kemudahan untuk memasukkan alamat destinasi, selain paparan kod QR.