Ammar Alfian, isteri sah bercerai secara tebus talak

14 Oct 2020 • 4:31 PM MYT
SinarPlus
SinarPlus

SinarPlus is a portal based on News, Current Affairs and Lifestyle content

PELAKON Ammar Alfian Aziz sah bercerai secara tebus talak dengan isteri, Nelissa Nizam, hari ini.

Berita tersebut dikongsi bintang filem Paskal itu menerusi laman Instagramnya dengan memuat naik fotonya bersama peguam yang membantu dalam urusan tersebut.

“Alhamdulillah. Hari ini mahkamah benarkan saya dan bekas isteri bercerai secara tebus talak dengan bayaran iwad dibayar oleh bekas isteri kepada saya RM7000,” katanya.

Dalam perkongsian sama, Ammar, 33, memberitahu kebenaran akhirnya terbongkar dan sekali gus memberi bayangan tentang kemelut sebenar yang melanda rumah tangganya sebelum ini.

“Sekarang satu Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan tahu perangai sebenar dia.

“Apa yang telah dia lakukan terhadap ibu bapa saya dan saya tidak akan maafkan, Justice has been served,” ujarnya.

Terdahulu pada Januari lalu, Nelissa, 31, membuat tuntutan cerai di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur, namun ditolak oleh Ammar.

Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada Mac 2016 dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Kyro Shakur yang kini berusia setahun.

 

(SUMBER: Instagram Ammar Alfian)

The post Ammar Alfian, isteri sah bercerai secara tebus talak appeared first on Sinar Plus.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved