[VIDEO] “Kalau tak tahan jangan jadi cikgu” – Viral! Mengamuk Sampai ‘Campak’ Budak Tadika, Cikgu Dikecam Netizen

26 Mar 2021 • 2:39 PM MYT
Lobak Merah
Lobak Merah

Laman socialtainment #1 di Malaysia. Dapatkan isu-isu terkini setiap hari.

The post [VIDEO] “Kalau tak tahan jangan jadi cikgu” – Viral! Mengamuk Sampai ‘Campak’ Budak Tadika, Cikgu Dikecam Netizen appeared first on Lobak Merah.

Jadi cikgu ni bukannya tugas yang mudah, lagi-lagi nak kena layan kerenah bukannya seorang budak tapi ramai. Sebab itu, orang yang nak jadi guru ni memerlukan kesabaran yang tinggi.

Namun baru-baru ni, tular satu video di media sosial menunjukkan seorang cikgu marah dengan anak muridnya.

Dalam video itu, cikgu yang mengajar salah sebuah tadika ini dilihat sedang memarahi seorang budak dan telah menolak budak malang tersebut sebelum mengangkatnya dan menolak budak tersebut untuk di bawa ke luar kelas.

Namun dalam video ini tak menjelaskan punca sebenar hingga membuatkan cikgu tersebut marah. Tapi kesian bukan dekat budak tu je, budak lain pun nampak takut bila tengok cikgu tu.

image is not available

Kalau rasa tak tahan dengan kerenah budak, baik berhenti kerja..ramai lagi yang boleh ganti.Video: Nur Kamelia Sari

Posted by DLoyeng BC TV on Thursday, March 25, 2021

Ekoran dari video yang tular ini, ramai netizen telah meluahkan rasa kecewa dan geram ke atas tindakan guru ini yang dianggap melampau. Yelah budak-budak umur macam ni bukannya faham sangat.

“Kalau sampai staff lain yang rakam maknanya…”

image is not available

“Tolong ambil tindakan”

image is not available

“Jangan lah kerja sebab duit je”

image is not available

Tak lama lagi ni keluarlah penjelasan cikgu tu. Apa pun harapnya pihak berkuasa dan pihak tadika ambil tindakan yang sewajarnya. 

 

Baca: “Seronok sangat habis sekolah” – Padah Hina Cikgu, Pelajar Tulis ‘F*ck Cikgu’ Dekat Baju Sekolah Didakwa

image is not available

The post [VIDEO] “Kalau tak tahan jangan jadi cikgu” – Viral! Mengamuk Sampai ‘Campak’ Budak Tadika, Cikgu Dikecam Netizen appeared first on Lobak Merah.