Jutawan Faker: Pemain League of Legends Ini Bergelar Jutawan Pada Usia 25 Tahun

Entertainment
5 Jun 2021 • 3:38 PM MYT
Lobak Merah
Lobak Merah

Laman socialtainment #1 di Malaysia. Dapatkan isu-isu terkini setiap hari.

The post Jutawan Faker: Pemain League of Legends Ini Bergelar Jutawan Pada Usia 25 Tahun appeared first on Lobak Merah.

Di Malaysia, sesetengah pihak masih lagi memandang kerjaya dalam e-sukan sebagai satu pembaziran masa kerana pemain hanya akan bermain permainan video.

Namun, sebenarnya kerjaya ini dipandang tinggi di negara luar dan memberi pulangan yang sangat lumayan. Lee Sang-hyeok, atau lebih dikenali sebagai Faker sudah pun menjadi lagenda dalam League of Legend (LoL) pada usia 25 tahun.

image is not available

Faker boleh diibaratkan sebagai Lee Chong Wei dalam sukan badminton, hebat dan sukar ditandingi. Meskipun masih muda, peminat LoL sudah pun menggelar Faker sebagai lagenda yang tidak dapat ditandingi.

Faker bermain di posisi ‘mid laner’ dan sudah pun memenangi tiga kejuaaran dunia setakat ini. Kehebatannya dalam LoL membuatkan dia menjadi jutawan pada usia yang sangat muda.

image is not available

Menurut pengulas Liga LoL, Chronicler, Faker ialah pemain nombor satu dunia dan tiada pemain lain yang setaraf dengannya buat masa innin.

“Sangat sukar, seperti meminta untuk menggambarkan betapa pentingnya agama di negara ini, bukan? Anda akan cepat menggunakan perbandingan dengan sukan lain. Paling mudah dia seperti (Lionel) Messi, atau (Roger) Federer atau (Rafael) Nadal”

Untuk rekod. Faker memulakan kerjaya ketika berusia 16 tahun pada tahun 2013. Dia berjaya masuk ke Piala Dunia dan berjaya menjadi juara dalam percubaan yang pertama.

Siapa cakap main game tak boleh berjaya?

 

Sumber: The Star

BACA: The Space Out: Pertandingan Tanpa Buat Apa-Apa Di Korea Selatan

image is not available

Win

Inven Global

The post Jutawan Faker: Pemain League of Legends Ini Bergelar Jutawan Pada Usia 25 Tahun appeared first on Lobak Merah.