Rasmi : Microsoft Membuat Pelaburan Pada OYO

TechnologyDigital
20 Aug 2021 • 7:55 PM MYT
Amanz
Amanz

Amanz merupakan laman berita dunia teknologi serta ulasan peranti terkini.

Microsoft kini dilihat telah membuat pelaburan sebanyak $5 juta (sekitar RM21 juta) pada perkhidmatan hotel bajet, OYO.

image is not available

Pelaburan pihak Microsoft ini menilaikan syarikat OYO sekitar $9.6 bilion. Pelaburan oleh Microsoft ini boleh dikatakan bernilai kecil berbanding pelaburan mereka pada syarikat lain – tetapi ia dilihat gergasi dari Amerika Syarikat berkenaan mula melihat dengan lebih serius pada syarikat-syarikat yang hadir dari Asia.

OYO memudahkan pengguna mencari hotel pada harga bajet, dan menawarkan pengalaman selari untuk pengguna yang mencari hotel bajet. Ia turut telah beroperasi di Malaysia sejak beberapa tahun.

Disebabkan pandemik, perniagaan OYO turut terjejas disebabkan pelbagai sektor pelanconga terpaksa ditutup sementara. Tetapi, kini dengan satu demi satu sektor mula dibuka, kita mungkin akan melihat arena pelancongan meningkat kembali, termasuk memberikan kesan positif terhadap syarikat seperti OYO ini.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved