
Kota Kinabalu: Sabah mencatatkan penurunan sebanyak 36 kes baharu Covid-19 pada Khamis, menjadikan jumlah keseluruhan kepada 122 kes, berbanding 158 kes Rabu lalu.
“Secara keseluruhan, keadaan semasa di semua daerah di Sabah adalah stabil,” kata Datuk Seri Masidi Manjun, jurucakap Covid-19 Sabah, dalam satu kenyataan di sini pada Khamis.
Hanya tiga daerah menyaksikan peningkatan kes dua digit hari ini: Kota Kinabalu (43 kes), Papar (18 kes), dan Sandakan (10 kes) (turun 14 kes).
Sebanyak 17 daerah melaporkan kes baharu dalam satu digit, manakala tujuh daerah tidak melaporkan kes baharu. Pada Khamis, peratusan jangkitan sporadik menurun kepada 51.6 peratus.
* Follow us on Instagram and join our Telegram and/or WhatsApp channel(s) for the latest news you don't want to miss.
* Do you have access to the Daily Express e-paper and online exclusive news? Check out subscription plans available.

