Elon Musk Mengancam Membatalkan Pembelian Twitter Kerana Isu Ketelusan Jumlah Pengguna Sebenar

TechnologyDigital
6 Jun 2022 • 9:42 PM MYT
Amanz
Amanz

Amanz merupakan laman berita dunia teknologi serta ulasan peranti terkini.

image is not available
Twitter

Elon Musk hari ini mengancam untuk membatalkan hasrat untuk membeli Twitter kerana mendakwa platform media sosial ini tidak telus dengan jumlah pengguna sebenar berbanding bot. Dalam dokumen yang difailkan ke FCC hari ini, Musk berkata Twitter secara aktif menghalang dan melawan permintaan beliau mengenai jumlah sebenar bot berbanding pengguna sebenar.

image is not available

Beliau hanya akan bersetuju membeli Twitter jika syarikat dapat membuktikan bahawa jumlah akaun bot adalah kurang daripada 5% seperti yang difailkan sebelum ini. Isu ini hanya beberapa minggu lalu menyebabkan Musk bertengkar secara terbuka dengan CEO Twitter Parag Agrawal.

Sejak mengumumkan hasrat membeli Twitter pada harga $44 bilion bulan lalu, Musk menyerang platform yang dikatakan berat sebelah kepada pengguna berhaluan kiri dan menyerang beberapa kakitangan berprofil tinggi.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved