Apple Pay Later Dilancarkan Di Amerika Syarikat

TechnologyDigital
29 Mar 2023 • 9:34 AM MYT
Amanz
Amanz

Amanz merupakan laman berita dunia teknologi serta ulasan peranti terkini.

image is not available

Jun tahun lalu Apple Pay Later diumumkan dengan ia merupakan perkhidmatan bayar nanti pakai lekas (BNPL) mereka sendiri. Menerusi kemas kini iOS 16.4 dan iPadOS 16.4 yang diberikan semalam, Apple Pay Later mula ditawarkan kepada pengguna di Amerika Syarikat.

image is not available

Menerusi Apple Pay Later, pembelian boleh dilakukan dengan pembayaran sebanyak empat kali dalam tempoh enam minggu tanpa sebarang faedah. Pengguna boleh memohon pinjaman antara $50-$1000 yang kemudiannya dikreditkan ke dalam Apple Pay untuk melakukan sebarang pembayaran secara atas talian.

Pengguna yang layak akan dijemput menggunakan Apple Pay Later sejak semalam dalam jumlah yang terhad sebelum ia dikembangkan ke lebih banyak pengguna dalam bulan-bulan mendatang.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved