Belum Seminggu Kutipan Dah Cecah RM 8 Juta, Airforce The Movie Bakal Ditayangkan Di Luar Negara!

Entertainment
30 Aug 2022 • 3:59 PM MYT
Lobak Merah
Lobak Merah

Laman socialtainment #1 di Malaysia. Dapatkan isu-isu terkini setiap hari.

image is not available

Kebelakangan ini, kita dapat lihat industri filem tempatan semakin rancak dan boleh dikatakan hampir kesemua filem yang ditayangkan mendapat respon yang baik daripada penonton serta peminat filem tempatan.

Terbaru, Airforce The Movie: Selagi Bernyawa menjadi bualan ramai, filem yang mengisahkan tentang Pasukan Khas Udara (PASKAU) terkandas di Namburi itu berjaya mendapat kutipan RM 8 juta hanya dalam masa 4 hari tayangan.

Filem yang diarahkan oleh Zulkarnain Azhar dan Frank See ini menampilkan gandingan mantap pelakon-pelakon seperti Datuk Adi Putra, Aiman Hakim Ridza, Nas-T serta Sara Ali.

Berita gembira ini tidak hanya terhenti di situ, filem ini juga bakal ditayangkan di Taiwan, Korea dan Jepun.

Pihak penerbitan filem ini juga menyatakan, kejayaan menembusi pasaran antarabangsa ini boleh dibanggakan kerana secara tidak langsung ia dapat mempertontonkan kepada dunia luar tentang kualiti filem negara.

Sebagai info, Air Force The Movie turut dijayakan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) beserta lima syarikat penerbitan iaitu Multimedia Entertainment, Golden Screen Cinemas (GSC), Astro, FXHammer Films dan SixFun Media.

Kalau tengok masa hari merdeka ni mesti lagi syok!

image is not available

Artikel ini diterbitkan dari Lobak Merah.