
LUAR NEGARA – Pelakon Hollywood terkenal, Brendan Fraser, sekali lagi mencuri perhatian ramai apabila dilihat membantu seorang peminat mengambil gambar ketika menghadiri tayangan perdana Eropah filem terbaharunya, Pressure, di Odeon Luxe Leicester Square, London.
Menerusi video yang dikongsikan, seorang peminat dilihat cuba mengambil gambar bersama pelakon tersebut. Namun apabila keadaan menjadi sedikit sukar, Brendan tanpa kekok mengambil telefon bimbit peminat itu dan membantu mendapatkan gambar tersebut.
Momen ringkas itu mungkin nampak kecil, tetapi sikap spontan Brendan yang begitu mesra terhadap peminat membuatkan ramai netizen tersentuh dan memuji keperibadiannya.
Bintang Ikonik Era 90-an Dan 2000-an
Bagi generasi yang membesar pada era 1990-an dan awal 2000-an, nama Brendan Fraser sememangnya bukan asing. Beliau merupakan antara bintang Hollywood paling popular pada zamannya dan terkenal menerusi pelbagai filem ikonik.
Antara filem yang paling sinonim dengan Brendan pastinya George of the Jungle pada tahun 1997, sebelum namanya benar-benar melonjak sebagai Rick O’Connell dalam francais The Mummy. Filem The Mummy dan sekuelnya menjadi antara karya paling diingati peminat sehingga hari ini.
Beliau juga pernah membintangi filem popular seperti Encino Man, School Ties, Bedazzled, Blast from the Past, Journey to the Center of the Earth, Inkheart, Crash dan banyak lagi.
Bangkit Semula Dan Menang Oscar
Selepas melalui beberapa tahun yang agak sukar dalam kerjayanya dan kurang kelihatan dalam filem-filem besar Hollywood, Brendan akhirnya melakukan kemunculan semula yang cukup luar biasa. Pada tahun 2023, beliau memenangi Anugerah Oscar Pelakon Lelaki Terbaik menerusi lakonannya dalam filem The Whale — satu kemenangan yang membuatkan ramai peminat lama turut meraikan kebangkitannya.
Kini, Brendan kembali dengan filem Pressure, sebuah drama Perang Dunia Kedua yang mengisahkan peristiwa menjelang operasi D-Day, dengan beliau membawa watak Jeneral Dwight D. Eisenhower.
Daripada menjadi hero lasak dalam The Mummy, Raja Rimba dalam George of the Jungle, hinggalah kini bergelar pemenang Oscar, Brendan Fraser sudah melalui perjalanan yang cukup panjang dalam dunia Hollywood.
Dan mungkin sebab itulah, walaupun sudah lebih tiga dekad berada dalam industri, cara beliau melayan peminat dengan begitu sederhana dan mesra masih membuatkan ramai terus menyayanginya. – The Malaysian Update
The post Brendan Fraser Bantu Peminat Ambil Gambar, Ramai Tersentuh Dengan Sikap Mesranya appeared first on The Malaysian Update.

![[VIDEO] ‘Kau ingat, kau Spider-Man ke?’](https://imgproxy.newswav.com/139x0,q50=/https://www.kosmo.com.my/wp-content/uploads/2026/09/WhatsApp-Image-2026-09-01-at-16.33.04-1024x768.jpeg)


