“Doakan juara” – Kris Dayanti Wakili Indonesia, Masuk Pertandingan Wushu Di China

Entertainment
14 Oct 2025 • 11:43 AM MYT
Lobak Merah
Lobak Merah

Laman socialtainment #1 di Malaysia. Dapatkan isu-isu terkini setiap hari.

image is not available

Selebriti tersohor Indonesia, Kris Dayanti meraih perhatian ramai apabila dilaporkan akan mewakili negaranya sebagai seorang atlet wushu. Penyanyi yang mesra dengan panggilan KD itu berkongsi perkara tersebut di laman Instagramnya.

Dalam hantaran itu, dia berkongsi beberapa foto sedang giat berlatih bersama pasukannya sebagai persiapan untuk pertandingan antarabangsa Wushu.

Bersama pasukannya mewakili Indonesia, pertandingan tersebut diketahui akan berlangsung di China pada 14 sehingga 20 Oktober ini.

“Berlatih layaknya bertanding. Hari ini kami melakukan simulasi latihan terakhir sebelum berangkat untuk pertandingan international wushu di İmeishan China 14-20 oktober nanti. Doakan Indonesia juara, jiayou!!” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kris Dayanti (@krisdayantilemos)

Perkongsian tersebut mendapat sokongan dalam kalangan peminat, rata-ratanya begitu kagum dengan kemampuan Kris Dayanti melakukan rutin seperti melentur badan dan disiplin wushu yang lain pada usianya kini menginjak 50 tahun.

Menurut laporan, penyanyi Menghitung Hari itu sendiri sudah menekuni latihan wushu sejak beberapa tahun lalu untuk mengisi masa lapang dan kesihatan. Dia kemudian jatuh cinta dan mula melakukan disiplin wushu dengan serius.

Untuk info, Kris Dayanti terjun ke bidang politik sejak lima tahun lalu, pada masa yang sama masih meneruskan bidang nyanyian.

Sumber: Instagram, Gempak

Artikel ini diterbitkan dari Lobak Merah.

View Original Article
Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved