Gara-gara lintas laluan kereta api, pemuda nyaris maut

22 Dec 2022 • 9:51 PM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available
Gara-gara melintas laluan kereta api menggunakan motosikal seorang pemuda nyaris maut dirempuh pengangkutan awam itu dalam kejadian di Kampung Chap Rimau, Tanah Merah pada Khamis.

TANAH MERAH - Gara-gara melintas laluan kereta api menggunakan motosikal seorang pemuda nyaris maut dirempuh pengangkutan awam itu dalam kejadian di Kampung Chap Rimau di sini, pada Khamis.

Mangsa yang berusia 38 tahun, dipercayai cuba melintas laluan tersebut ketika sebuah kereta api datang dari arah Pasir Mas menghala ke Tanah Merah.

"Bagaimanapun pemuda itu dilaporkan luka di lengan dan kaki kanan sahaja.

"Setakat ni tiada laporan polis yang dibuat oleh kedua-dua pihak sama ada mangsa atau pun dari pihak Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB)," katanya dalam satu kenyataan.

Menurut beliau, orang ramai dinasihatkan agar tidak berbuat demikian dan menggunakan laluan yang disediakan.

Ujarnya, keselamatan lebih utama kerana perbuatan tersebut boleh mengancam nyawa.