‘Hari Sabah disambut mulai tahun depan’

2 Sep 2022 • 12:50 PM MYT
Daily Express
Daily Express

Daily Express Online (Malaysia) is Sabah's top-ranked & most viewed English news site. It is also Sabah's leading & most circulated daily English newspaper.

image is not available

KENINGAU: Hari Sabah akan disambut di seluruh negeri mulai tahun depan sebaik sahaja ia diwartakan secara rasmi oleh Kabinet Sabah.

Timbalan Ketua Menteri Datuk Seri Dr Jeffrey Kitingan berkata Hari Sabah yang jatuh pada 31 Ogos merupakan tarikh penting bagi Sabah dan semua rakyatnya kerana ia adalah hari apabila Sabah menjadi negara merdeka.

“Kita harus berbangga kerana kita ada identiti sendiri, tarikh lahir sendiri. Ia penting untuk kita. Oleh itu, kita boleh bergerak ke hadapan dan bekerjasama untuk menjadikan Malaysia sebagai persekutuan yang kita harapkan,” katanya dalam ucapan pada sambutan Hari Sabah, di sini, Rabu.