Hati-hati lalui Jalan Bagan Lalang

2 Oct 2022 • 10:14 PM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available
Lubang besar yang berlaku di Jalan Bagan Lalang, Butterworth pada petang Ahad.

GEORGETOWN - Orang ramai yang melalui Jalan Bagan Lalang di Butterworth diminta berhati-hati susulan berlaku lubang besar (sinkhole) pada permukaan jalan di kawasan tersebut.

Difahamkan, kejadian tersebut tidak melibatkan kenderaan yang melalui kawasan tersebut.

Pejabat Jurutera Daerah Jabatan Kerja Raya (JKR) Seberang Perai Utara dalam kenyataannya berkata, kejadian tersebut dilaporkan berlaku pada jam 4.30 petang, Ahad.

"Kejadian merupakan 'sinkhole' pada permukaan jalan di kawasan saluran pembentung Indah Water Konsortium (IWK) di Jalan Bagan Lalang. Lokasi kejadian adalah berhadapan dengan Greenish City Nursery.

"Panjang kawasan yang terlibat adalah 100 meter namun laluan tersebut masih di buka kepada kenderaan ringan. Tiada jalan alternatif disediakan, bagaimanapun akan disediakan sekiranya perlu," katanya.

Dalam kenyataan itu lagi, JKR Seberang Perai Utara telah menutup keseluruhan kawasan yang berlaku 'sinkhole' selain meletak papan tanda amaran untuk pengguna jalan raya.

Katanya lagi, pihak IWK juga hadir ke lokasi kejadian untuk membuat pemeriksaan saluran kumbahan serta tindakan pembaikan berkaitan.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved