“Hidup Susah, Mati Pun Susah” – Fedtri Yahya Kongsi Keratan Akhbar Dedah Kos Kematian Cecah RM5,000

3 Jul 2022 • 12:37 PM MYT
Oh! Media
Oh! Media

Made in Malaysia by Malaysian.

image is not available

Bermula 1 Julai yang lalu, kebanyakan harga barangan yang dijual di pasaran meningkat naik dan subsidi barangan seperti minyak masak juga ditarik balik.

Kos urusan kematian juga meningkat?

Baru-baru ini, pengacara dan penulis lirik terkenal, Fedtri Yahya ada memuat naik satu ciapan menerusi akaun Twitternya.

Menerusi ciapannya itu, Fedtri memuat naik satu gambar potongan akhbar dengan tajuk ‘Kos Mati Juga Semakin Mahal’.

Menurut keratan akhbar itu, seseorang muslim yang tidak menyertai mana-mana khairat kematian perlu menyediakan wang sekurang-sekurangnya RM2,000 hingga RM5,000 bagi menampung kos pengurusan kematian mereka.

Itulah pentingnya khairat kematian

Perkongsian Fedtri di Twitternya itu mendapat respon dan menjadi bualan dalam kalangan netizen. Rata-rata mereka mula risau dan resah dengan berita itu serta ada juga yang menasihatkan untuk menyertai program khairat kematian bagi memudahkan urusan membabitkan kematian.

image is not available

image is not available

image is not available

image is not available

Kredit: Twitter fedtriyahya

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved