Isu bekalan air di Ranau bakal selesai: Masidi

4 Feb 2024 • 6:49 PM MYT
Daily Express
Daily Express

Daily Express Online (Malaysia) is Sabah's top-ranked & most viewed English news site. It is also Sabah's leading & most circulated daily English newspaper.

image is not available

RANAU: Pembangunan berterusan untuk pengambilan air bersih baharu di Ranau yang dijangka menyelesaikan kemelut air di daerah itu kini dalam perancangan, kata Menteri Kewangan Negeri, Datuk Seri Masidi Manjun.

“Berhubung isu bekalan air di Ranau yang menjadi masalah buat ramai penduduk di sini ketika ini sedang ditangani dengan pembinaan sebuah projek yang menelan belanja hampir RM20 juta.

“Sumber air diambil dari Sungai Nakamura dan ditapis di sebuah loji baharu yang terletak berhampiran SMK Agama. Dan harap-harap sebahagian daripada projek ini dapat disiapkan menjelang akhir tahun ini,” katanya.