Jangan buat spekulasi kes Myvi terkena bahan letupan - Polis

26 Feb 2023 • 4:37 PM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available
Anggota polis menjalankan siasatan di lokasi sebuah kereta Perodua Myvi yang mengalami kerosakan akibat letupan di Padang Jawa pada 17 Februari lalu.

SHAH ALAM - Orang ramai diminta tidak membuat sebarang spekulasi berhubung kejadian letupan melibatkan kerosakan sebuah Perodua Myvi di Padang Jawa di sini pada 17 Februari lalu.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Mohd Iqbal Ibrahim berkata, kes berkenaan masih dalam siasatan rapi pihaknya.

"Tindakan melakukan spekulasi sekali gus salah di sisi undang-undang dan memberikan perspektif sebaliknya terhadap siasatan dijalankan.

"Setakat ini, pihak polis masih menjalankan siasatan dari setiap genap aspek dan kenyataan selanjutnya akan dikeluarkan sejurus siasatan lengkap," katanya kepada Sinar Harian pada Ahad.

Sebelum ini, seramai 10 individu telah dirakam keterangan sebelum ini membantu siasatan berkaitan kejadian tersebut.

Pada 17 Januari lalu, sebuah Perodua Myvi mengalami kerosakan pada bahagian bumbung dipercayai hasil letupan menggunakan serbuk belerang di hadapan sebuah rumah di Padang Jawa di sini.

Siasatan dijalankan polis mendapati bom yang dihasilkan individu yang berpengetahuan dalam penghasilan bahan letupan tersebut.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved