Jurulatih India salahkan padang

14 Oct 2023 • 12:21 AM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available
Igor Stimac

PENGENDALI India, Igor Stimac mengakui keadaan padang di Stadium Nasional Bukit Jalil sangat teruk dan menjadi antara faktor pasukannya gagal untuk beraksi dengan baik.

Menurutnya, ia menyukarkan para pemainnya bergerak dan boleh mendatangkan kecederaan.

"Namun, saya tetap perlu memuji pemain saya yang beraksi dengan baik walaupun berdepan keadaan padang tersebut," katanya pada sidang akhbar selepas perlawanan pada Jumaat.

Dalam perlawanan itu, India yang berada di ranking ke-102 dunia terpaksa akur dengan kecemerlangan Harimau Malaya apabila tewas 2-4.

Dalam pada itu, Stimac turut mengakui sorakan penyokong Harimau Malaya yang memenuhi Stadium Bukit Jalil menjadi kekuatan buat pasukan tuan rumah.

Beliau juga tidak mahu menyalahkan keputusan pengadil walaupun ada beberapa keputusan yang menimbulkan kontroversi.

"Penyokong Malaysia sangat luar biasa dan tahniah kepada Malaysia," katanya.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved