
Setiap kanak-kanak sememangnya mempunyai perasaan ingin tahu yang mendalam. Sebab itulah ramai antara anak-anak ini suka bertanya sampai pening mak ayah masing-masing nak jawab soalan dorang ni.
Namun kadang-kadang sifat ingin tahu mereka ini boleh membahayakan diri sendiri.
Itulah situasi yang berlaku kepada seorang kanak-kanak di Kota Kinabalu, Sabah ini apabila tangan kanannya tersekat dalam kotak pembesar suara.
Menurut Sabah Media, tangan kanak-kanak perempuan tersebut tidak dapat dikeluarkan daripada pembesar suara tersebut.
Pihak bomba menerima laporan berkenaan dengan seorang kanak-kanak perempuan di mana tangan dia tersekat dalam kotak…
Posted by Borneo Echo on Tuesday, January 31, 2023
Jadi, pasukan Bomba dan Penyelamat Kota Kinabalu telah bergegas ke rumah mangsa untuk menyelamatkan kanak-kanak berkenaan setelah pihak mereka menerima panggilan kecemasan tentang kejadian itu pada 31 Januari lalu.
Memetik laporan Wau Post, difahamkan, kanak-kanak itu memasukkan tangannya ke dalam lubang kotak pembesar suara itu kerana ingin mengetahui apa yang ada di dalamnya. Biasalah budak-budak kan, dorang kan selalu curious dengan objek-objek di persekitaran dorang.
Difahamkan juga, pihak bomba mengambil masa selama lebih kurang 20 minit untuk mengeluarkan tangan kanak-kanak tersebut dan dipercayai tiada kecederaan yang teruk dilaporkan.
Apa-apa pun, dengar kata, speaker tu masih tetap boleh digunakan macam biasa selepas kejadian tu. Kiranya berkualiti tinggi jugak la kan brand speaker tu.
Sumber: Sabah Media
Artikel ini diterbitkan dari Lobak Merah.

