Kanak-kanak lelaki dikhuatiri lemas di Pantai Kandis

14 Dec 2024 • 11:07 PM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available
Pihak bomba dan APM menyuluh ke arah batu tempat mangsa dipercayai hilang. Foto Sinar Harian - ADILA SHARINNI WAHID

image is not available
Pencarian mangsa dilakukan di kawasan Pantai Kandis, Bachok. Foto Sinar Harian - ADILA SHARINNI WAHID

image is not available
Hujan lebat semasa operasi mencari dan menyelamat kanak-kanak hilang di Pantai Kandis, Bachok pada malam Sabtu. Foto Sinar Harian - ADILA SHARINNI WAHID

BACHOK - Seorang kanak-kanak lelaki dikhuatiri lemas di Pantai Kandis di sini pada petang Sabtu.

Mangsa, Muhd Naufal Arshad Muhd Aiman Hafiz, 8, dipercayai hilang ketika bermain di kawasan benteng batu di pantai itu pada jam 6.40 petang.

Komander Operasi Balai Bomba dan Penyelamat Bachok, Lokman Jusoh berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada jam 6.49 petang berhubung kejadian itu.

“Seramai 12 anggota bergegas ke lokasi kejadian untuk menjalankan operasi mencari dan menyelamat.

"Keadaan ombak sangat tinggi dan setakat ini, kanak-kanak itu masih belum ditemukan,” katanya kepada pemberita pada Sabtu.

Operasi turut melibatkan kerjasama polis dan Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM).