Ketua Menteri tak berganjak pendirian: Walaupun diberi amaran oleh pihak ketiga

LocalPolitics
9 Dec 2024 • 10:17 PM MYT
Daily Express
Daily Express

Daily Express Online (Malaysia) is Sabah's top-ranked & most viewed English news site. It is also Sabah's leading & most circulated daily English newspaper.

image is not available

By: Sabah Publishing House Sdn Bhd

Kota Kinabalu: Ketua Menteri Datuk Seri Hajiji Noor telah menerima amaran awal melalui pihak ketiga mengenai apa yang mungkin berlaku kepada Kerajaan Negeri jika beliau tidak berganjak dan meluluskan Lesen Carigali yang diminta oleh sebuah kartel, menurut maklumat yang diperoleh Daily Express.

Bagaimanapun, jika Hajiji meluluskan lesen tersebut, ahli perniagaan itu berjanji untuk tidak “memusnahkan kerajaan” tetapi memberikan sokongan penuh kepada pentadbiran Negeri.

Advertisement“Walaupun diancam, Hajiji tetap dengan pendiriannya. Beliau tidak goyah dengan cubaan untuk menjatuhkan Kerajaan Negeri GRS-PH dan bertekad untuk menyelamatkan Sabah daripada dimusnahkan oleh golongan tidak bertanggungjawab,” kata sumber tersebut.

Menyedari bahawa Hajiji tidak akan berganjak, mereka memutuskan tiada pilihan lain selain menjatuhkannya dengan apa cara sekalipun untuk mencapai kehendak mereka.