Menteri Sekali Lagi Menekankan Harga Internet Secara Keseluruhan Akan Berkurang Dalam 2-3 Bulan

TechnologyDigital
30 Mar 2023 • 5:08 PM MYT
Amanz
Amanz

Amanz merupakan laman berita dunia teknologi serta ulasan peranti terkini.

Fahmi Fadzil sebelum ini sedia menyatakan harga internet akan berkurangan selari dengan pengurangan pada harga borong atau Mandatory Standards on Access Pricing (MSAP). Kini, ketika pelancaran Pakej Perpaduan Jalur Lebar Tetap, Menteri sekali lagi menekankan perkara tersebut.

Menurut beliau, harga internet secara keseluruhan akan berkurangan dalam masa 2-3 bulan lagi.

Pada hari ini, pakej 30Mbps ditawarkan pada harga sekitar RM89 sebulan, sementara pakej 100Mbps pula ditawarkan pada harga RM129 sebulan – jikalau mengikut penawaran Unifi yang ditawarkan meluas di seluruh Malaysia.

Dengan perubahan harga kelak, sama-sama kita nantikan penurunan harga pada penawaran perkhidmatan internet ini pada harga yang lebih mampu-milik.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved