Meta Dan LG Dijangka Pasarkan Set Kepala Realiti-Terimbuh Berkuasa Tinggi Pada 2025 – Bersaing Dengan Apple Vision Pro

TechnologyDigital
27 Feb 2024 • 1:04 PM MYT
Amanz
Amanz

Amanz merupakan laman berita dunia teknologi serta ulasan peranti terkini.

Meta sedia melakukan pelaburan yang tinggi dalam arena realiti-terimbuh melalui penawaran Quest mereka, selain pembangunan dunia metamesta tersendiri. Dengan Apple menyertai arena yang sama, kini Meta dilihat bergerak kehadapan dan menyasarkan untuk memperkenalkan sebuah set kepala realiti-terimbuh berkuasa tinggi.

image is not available

Meta dijangka bekerjasama dengan LG untuk tujuan pembangunan set kepala berkenaan, dan menyasarkan untuk pengenalan pada awal 2025 kelak. Mengikut laporan awal, terdapat kemungkinan kepakaran LG dalam pembangunan perkakasan bersama sistem operasi webOS digunakan dalam pembangunan set kepala baharu ini.

Selain LG dan Meta, sejumlah pihak turut sedang melihat ke arena sama, termasuk Samsung dan Google. Mungkin kita akan melihat persaingan sihat dalam arena realiti-terimbuh dalam setahun dua ini.