ONE Championship: Johan Ghazali Tewas Bermaruah Menerusi Keputusan Juri

FootballSports
29 Apr 2026 • 4:23 PM MYT
Borak Daily
Borak Daily

Curious & progressive. Bringing you the latest lifestyle & entertainment news

Petarung negara, Johan Ghazali, terpaksa akur tewas kepada lawan dari Jepun, Shimon Yoshinari, menerusi keputusan juri dalam saingan One Samurai 1 di Arena Ariake, Tokyo, Jepun, sebentar tadi.

Pusingan pertama menyaksikan kedua-dua petarung saling mengatur langkah dengan lebih berhati-hati dalam melakukan gerakan ke arah lawan.

Masuk pusingan kedua pula, petarung negara berusia 19 tahun itu lebih agresif mengatur serangan dengan beberapa siri tumbukan berjaya dilepaskan hingga menjatuhkan Shimon.

Image from: ONE Championship: Johan Ghazali Tewas Bermaruah Menerusi Keputusan Juri

Namun, pukulan petarung muay thai Jepun itu ke arah muka juga berjaya menjatuhkan Jojo yang kental bertahan hingga tamat.

Shimon lebih agresif menyerang dalam pusingan ketiga dengan beberapa tumbukan ke arah muka Jojo menyebabkan berlakunya pendarahan pada muka wakil negara itu yang tetap bersaing dengan semangat juang yang tinggi hingga berakhir tempoh pertarungan.

Image from: ONE Championship: Johan Ghazali Tewas Bermaruah Menerusi Keputusan Juri

Image from: ONE Championship: Johan Ghazali Tewas Bermaruah Menerusi Keputusan Juri

Artikel lain: “Aku Umur 18 Korbankan Nyawa Atas Gelanggang Demi Angkat Nama Negara” – Johan Ghazali

Kemenangan berpihak kepada wakil tuan rumah dan Johan tewas menerusi keputusan juri selepas tiga pusingan.

Untuk rekod, daripada 12 pertarungan, Jojo telah melakar lapan kemenangan dan empat kali tewas.

Sumber: onechampionship

The post ONE Championship: Johan Ghazali Tewas Bermaruah Menerusi Keputusan Juri appeared first on Borak Daily.