Padah Cederakan Timbalan Menteri Sarawak, 4 Suspek Kini Dalam Buruan Pihak Polis

2 Jun 2023 • 5:40 PM MYT
I Love Borneo
I Love Borneo

Laman infotainment, gaya hidup dan pelancongan di Borneo

image is not available

Kejadian berlaku di kawasan Tabuan Jaya pada malam Gawai.

Padah Cederakan Timbalan Menteri Sarawak, 4 Suspek Kini Dalam Buruan Pihak Polis. Polis di Malaysia sedang mencari empat orang suspek yang menyerang Timbalan Menteri Sarawak dalam insiden di tepi jalan pada 30 Mei yang lalu.

Menurut laporan, Timbalan Menteri menegur empat orang tempatan yang mencurigakan, sebelum pergaduhan terjadi dan menyebabkan kecederaan di belakang dan kesan calar-calar pada badannya.

image is not available
Padah Cederakan Timbalan Menteri Sarawak, 4 Suspek Kini Dalam Buruan Pihak Polis

Pihak polis meminta orang ramai untuk turut memberi kerjasama

Kejadian dipercayai berlaku kira-kira jam 9 malam ketika mangsa dalam perjalanan mengunjungi kediaman keluarganya menjelang sambutan Hari Gawai.

Polis telah meminta sesiapa yang mempunyai maklumat untuk menghubungi pegawai penyiasat kes tersebut. Di bawah Seksyen 323 Kod Kanun Keseksaan Malaysia, hukuman denda sebanyak RM2,000 ($469) atau penjara selama sebulan boleh dikenakan.

image is not available
Gambar sekadar hiasan

Sementara itu, Seksyen 506 mengarahkan hukuman penjara sehingga dua tahun atau denda, atau kedua-duanya, bagi mereka yang melanggar Kanun Keseksaan.

image is not available

Lagi artikel semasa, anda boleh baca di pautan bawah: