Pelajar Perempuan Mengamuk Dan Bakar Asrama Hanya Kerana Telefon Bimbit Dirampas

1 Jun 2023 • 4:10 PM MYT
Oh! Media
Oh! Media

Made in Malaysia by Malaysian.

Allahu, walaupun kejadian ini tidak berlaku di Malaysia, tetap terasa takutnya. Tindakan pelajar perempuan membakar asrama sekolah menengah telah mengorbankan 19 pelajar yang juga rakan-rakanya yang masih ada di dalam.

Kejadian ini berlaku di Sekolah Menengah Mahdia, Guyana Amerika Selatan dan hasil siasatan mendapati ianya berpunca selepas pelajar perempuan itu tidak berpuas hati telefon bimbitnya dirampas.

Kejadian ini disahkan Penasihata Keselamatan Negara, Gerald Gouveia di mana suspek dikenakan hukuman tatatertib kerana didapati ada hubungan dengan seorang lelaki yang lebih berusia.

Pelajar perempuan itu disyaki menyebabkan kebakaran besar kerana telefon bimbitnya dirampas oleh warden asrama dan seorang guru. Apabila bomba tiba, bangunan kayu dan konkrit yang menempatkan 57 kanak-kanak itu hangus.

Pihak bomba berjaya menyelamatkan 38 orang pelajar selepas memecahkan dinding dan 19 lagi terkorban.

Kredit: mStar

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved