Penghadang plastik diganti konkrit

18 Jun 2023 • 3:04 PM MYT
Daily Express
Daily Express

Daily Express Online (Malaysia) is Sabah's top-ranked & most viewed English news site. It is also Sabah's leading & most circulated daily English newspaper.

image is not available

KUNAK: Pihak berwajib sedang dalam proses menggantikan penghadang jalan plastik kepada penghadang konkrit di pembahagi jalan berhampiran stesen minyak Petron di Pekan Kunak, sebagai usaha mengurangkan kesesakan lalu lintas di kawasan bulatan Petron di sini.

Pegawai Eksekutif Majlis Daerah Kunak (MDKNK), Mohd Nazri Pintal berkata proses menggantikan penghadang plastik itu kepada konkrit di pembahagi jalan di situ dijalankan oleh pihak Jabatan Kerja Raya (JKR).

Penghadang plastik itu mula digunakan pada 3 November 2021 sebagai inisiatif MDKNK dan pihak JKR melihat keberkesanannya untuk mengurangkan kesesakan aliran lalu lintas, lebih-lebih lagi ketika waktu puncak.