Polis nafi unsur pergaduhan dalam kes kematian Ejen Andy Adul

LocalEntertainment
25 Sep 2025 • 5:15 PM MYT
The Reporter
The Reporter

Malay site offers reporting updates and viral community news from Malaysia

image is not available

Polis menegaskan insiden kematian pengarah animasi terkenal, Andi Abdul Ghani Kadir, yang ditemui lemas di Sungai Kampung Batu Putih, tiada kaitan dengan pergaduhan rumah tangga seperti yang didakwa sesetengah pihak.

Ketua Polis Daerah Kinabatangan, Superintendan D. Ravi berkata, siasatan awal mendapati mangsa secara tiba-tiba keluar dari kenderaan yang dipandu isterinya sebelum hilang dari pandangan di kawasan jambatan sungai berkenaan.

“Tidak (ada insiden) gaduh (dengan isteri).

“Tiba-tiba sampai jambatan, mangsa arahkan isteri memberhentikan kereta dan lari keluar (sebelum kali terakhir dilihat di jambatan sungai),” katanya.

Memetik laporan Harian Metro, mangsa dipercayai mengalami masalah kesihatan misteri sebelum kejadian.

Pada Selasa lalu, Andi atau dikenali sebagai Ejen Andy Adul dilaporkan jatuh ke sungai sewaktu dalam perjalanan bersama isterinya dari Tawau menuju ke Kota Kinabalu.

Baca juga:

Sehari kemudian, pasukan penyelamat menemukan mayat Andy berhampiran lokasi dia dilaporkan terjatuh. Penemuan itu sekali gus menamatkan operasi mencari yang dijalankan sejak laporan kehilangan dibuat.

Pemergian Andy disifatkan sebagai satu kehilangan permata dalam dunia animasi.

Allahyarham juga dikhabarkan baru sahaja melangsungkan perkahwinan pada 16 September lalu malah dia juga sempat memuat naik gambar perkahwinannya di Facebook dan menerima ucapan tahniah daripada rakan serta peminat.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved