Remaja lelaki dihanyutkan arus ditemukan lemas

17 May 2023 • 8:22 AM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available
Muhammad Syafiq ditemukan lemas selepas dipercayai terjatuh dan dibawa arus ketika mandi bersama tiga rakannya pada Selasa. - Foto ihsan JBPM

BENTONG - Remaja lelaki yang dibawa arus deras ketika mandi bersama tiga rakannya di sungai dekat dD'Kasai Riverside (Monkey Rock) Kampung Orang Asli Gabong, di sini ditemukan lemas pada Selasa.

Mayat mangsa, Muhammad Syafiq Akmal Zaidi, 17, dari Felda Lakum, Lanchang ditemui pada jam 9.35 malam.

Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pahang, Zulfadli Zakaria berkata, mayat mangsa ditemui oleh skuad Pasukan Penyelamat Di Air (PPDA) pada kedalaman tiga meter di sekitar mangsa dipercayai terjatuh.

"Mangsa dipercayai terjatuh dan dibawa arus manakala tiga lagi rakannya dilaporkan selamat," katanya.

Katanya, seramai 10 anggota bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Bentong bersama dua jentera bergegas ke tempat kejadian selepas menerima maklumat kejadian.

"Mayat mangsa diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut," katanya.