Remaja lelaki lemas ketika mandi air Terjun Sungai Pandan

7 Feb 2024 • 6:15 PM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available
Mayat mangsa ditemui pada kedalaman kira-kira 4.5 meter air terjun terbabit kira-kira jam 4.06 petang. - Foto: Bomba Pahang

image is not available
Mayat remaja lelaki dibawa oleh anggota bomba selepas ditemukan lemas di air terjun Sungai Pandan pada Rabu. - Foto: Bomba Pahang

KUANTAN – Seorang remaja lelaki ditemui mati lemas ketika mandi di kawasan air terjun Sungai Pandan pada Rabu.

Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) Pahang, Zulfadli Zakaria berkata, mayat mangsa ditemui pada kedalaman kira-kira 4.5 meter di air terjun terbabit kira-kira jam 4.06 petang.

"Kejadian itu berlaku kira-kira jam2.48 petang tadi (Rabu). Seramai 15 anggota dan pegawai bomba daripada Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Taman Tas serta BBP Pekan ke lokasi sejurus menerima laporan," katanya dalam satu kenyataan pada Rabu.

**media[2529938]**

Beliau berkata, pasukan bomba melakukan operasi pencarian 'surface searching' dan menggunakan 'grappling iron' di lokasi mangsa dilaporkan hilang.

Jelasnya, selepas ditemukan pegawai perubatan di lokasi mengesahkan mangsa meninggal dunia.