Samsung Tawar Kemaskini Android dan Sekuriti Selama 7 Tahun Bermula Dengan Galaxy S24

TechnologyDigital
18 Jan 2024 • 2:10 AM MYT
Amanz
Amanz

Amanz merupakan laman berita dunia teknologi serta ulasan peranti terkini.

Ura-ura menjadi kenyataan selepas Samsung mengesahkan sokongan kemaskini selama tujuh tahun bermula dengan peranti siri Samsung Galaxy 24. Samsung akan menawarkan kemas kini tujuh versi Android dan kemas kini tampalan sekuriti selama tujuh tahun. Ini meletakkan sokongan perisian Samsung setanding yang ditawarkan pada iPhone dan Google menerusi siri Pixel 8.

image is not available

Sebelum ini Samsung menjadi yang pertama di kalangan pengeluar Android yang menawarkan kemas kini empat versi Android dan lima tahun tampalan sekuriti. Ia bukan sahaja ditawarkan pada peranti kelas mercu Galaxy S dan Galaxy Z, tetapi juga pada siri Galaxy A yang lebih mampu milik.

Dengan sokongan perisian yang lebih panjang ini, peranti keluaran Samsung dapat digunakan untuk tempoh yang lebih lama. Tiada lagi kerisauan mengenai kerentanan sekuriti yang boleh menyebabkan kerugian kepada pemilik. Sudah dapat dilihat tahun ini kemas kini Samsung adalah yang terpantas di kalangan pengeluar Android. Ini mungkin akan mencabar pengeluar lain untuk turut mengikuti jejak Samsung dan Google dalam masa terdekat.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved