“Saya tak kuat…” – Suami Menangis Isteri Buat Drama, Dakwa Diculik Rupanya Bermalam Dengan Lelaki Lain

Entertainment
27 Aug 2024 • 12:37 PM MYT
Lobak Merah
Lobak Merah

Laman socialtainment #1 di Malaysia. Dapatkan isu-isu terkini setiap hari.

image is not available

Seorang wanita yang dilaporkan telah diculik namun ditemukan selamat bersama rakan-rakan lelaki mengundang kemarahan orang ramai apabila diketahui wanita tersebut sebenarnya telah membuat laporan palsu.

Memetik laporan Berita Harian, wanita yang mendakwa dirinya diculik tempoh hari rupanya mengikut dua lelaki lain untuk bermalam di kawasan sekitar Rompin, Pahang.

image is not available

 

Suami menangis dapat tahu kejadian sebenar

Satu hantaran yang dimuat naik di TikTok, dipercayai suami wanita terbabit tampil memohon maaf kerana isterinya telah mencetuskan kebimbangan.

Dia juga mengakui gagal menjadi seorang suami yang bertanggungjawab dan sedih dengan insiden yang berlaku dalam rumah tangganya.

“Saya ingin memohon maaf atas semua kesalahan isteri saya. Saya sebagai suami dia, saya berasa sudah gagal menjalankan tanggujawab.

“Saya tak kuat menerima ujian bergitu berat sekali. Akhir sekali, saya ingin memohon maaf kepada rakyat Malaysia atas kecuaian saya mendidik isteri saya dengan baik.”

image is not available

Dalam perkongsian itu, dia turut memuat naik momen menangis kerana begitu kecewa dengan kejadian yang berlaku.

Difahamkan, dia berhasrat untuk memfailkan perceraian terhadap isterinya selepas wanita tersebut tamat perbicaraan.

Menurut laporan, wanita yang mendakwa diculik itu telah ditahan reman bersama dua lelaki selepas didapati ujian saringan awal air kencing positif dadah jenis methamphetamine.

Wanita itu disiasat di bawah Seksyen 182 Kanun Keseksaan dan Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1953.

Artikel ini diterbitkan dari Lobak Merah.