Siap Dengan Sky Bar, Roxy Impiana Hotel Dijangka Beroperasi Sebelum Disember Ini

30 Aug 2023 • 1:07 PM MYT
I Love Borneo
I Love Borneo

Laman infotainment, gaya hidup dan pelancongan di Borneo

image is not available

Hotel dengan sky bar pertama di Kuching!

Siap Dengan Sky Bar, Roxy Impiana Hotel Dijangka Beroperasi Sebelum Disember Ini. Hotel Roxy Impiana yang selalu disebut-sebut warga Kuching dijangka akan beroperasi sebelum Krismas ini, kata pengarah urusan Tecktonic & Sons Holdings Lee Chin Teck.

Menurutnya, sebahagian besar kemudahan dan kemudahan di hotel itu termasuk penyambungan bekalan air sudah sedia beroperasi.

image is not available
Siap Dengan Sky Bar, Roxy Impiana Hotel Dijangka Beroperasi Sebelum Disember Ini. Kredit: The Borneo Post

“Sebelum Krismas,” katanya kepada pemberita ketika ditemui selepas melakukan lawatan ke tapak projek pangsapuri Sienna Residence di kawasan Matang.

Hotel tersebut akan dilengkapi dengan 46 bilik, dengan empat suite junior dan enam apartment.

Hotel ini juga akan menampilkan sky bar pertama di Kuching!

image is not available

Lee sebelum ini telah menyatakan bahawa sebuah patung lembu, yang diperbuat daripada logam buruk yang dibelinya di Australia, akan diletakkan di hotel tersebut.

Menariknya, kesemua hotel di bawah jenama Roxy, masing-masing mempunyai arca yang menjadi ikon kepada hotel tersebut.

image is not available

Projek Hotel Roxy Impiana terdiri daripada kerja-kerja mentransformasi bangunan yang pernah menempatkan ‘Country View Hotel’, yang sangat popular di kalangan penduduk bandar sehingga perubahan pengurusan pada tahun 1980-an.

Namun, keadaan menjadi teruk pada awal tahun 2000-an dengan terbiar lebih dari 20 tahun sebelum diambil alih oleh Tecktonic & Sons Holdings.

image is not available

Sementara itu, Lee berkata syarikat itu telah mengambil alih Singgahsana Lodge tiga tingkat yang terletak berhampiran Jalan Wayang, tetapi rancangan reka bentuk untuk hotel baharu itu masih belum dimuktamadkan.

Kerja-kerja yang dicadangkan termasuk membina lantai tambahan di bangunan itu, sementara menunggu kelulusan daripada Pihak Berkuasa Perancang Negeri (SPA).

Baca lagi artikel menarik: