Speaker DUN bakal bertanding di Parlimen Jelebu

Politics
18 Oct 2022 • 5:12 PM MYT
Sinar Harian
Sinar Harian

Portal berita nombor 1 di Malaysia

image is not available
Zulkefly

SEREMBAN - Speaker Dewan Undangan Negeri(DUN) Negeri Sembilan, Datuk Zulkefly Mohamad Omar dari Parti Amanah Negara (Amanah) kemungkinan akan bertanding Parlimen Jelebu pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Sementara itu, Ketua Wanita Amanah Negeri Sembilan, Norwani Ahmat pula kemungkinan bertanding di Parlimen Jempol manakala Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Permatang Pasir, Pulau Pinang, Muhammad Faiz Fadzil di Parlimen Tampin.

Pengerusi Amanah Negeri Sembilan, Datuk MK Ibrahim Abd Rahman mengesahkan nama mereka telah dicadangkan sebagai calon dalam Mesyuarat Amanah Nasional pada Isnin.

Bagaimanapun katanya, perkara itu hanya akan diumumkan pada majlis pengumuman rasmi yang akan diadakan beberapa hari sebelum penamaan calon.

"Ia hanya cadangan dalam Mesyuarat Amanah Nasional semalam (Isnin) dan kemungkinan jika ada cadangan lain atau pandangan lain, kita akan buat pertimbangan semula.

"Kita pun belum ada majlis pengumuman rasmi mengenainya dan saya tak berani nak kata sama ada ia sudah muktamad atau tidak kerana pilihan raya ini bersifat dinamik, boleh berubah jika ada maklum balas lain" katanya kepada Sinar Harian pada Selasa.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved