“Tengah Makan Tulang Anak Palestin” – Tak Sensitif! Sekumpulan Remaja Jadikan Peperangan Di Palestin Bahan Lawak

Entertainment
11 Jun 2024 • 12:19 PM MYT
Beautifulnara
Beautifulnara

Cerita dan gosip artis terbaru, sensasi dan panas

image is not available

Baru-baru ini di platform X, tular satu video yang membuatkan netizen marah apabila sekumpulan remaja berasal dari negara jiran, Indonesia menjadikan peperangan di Palestin sebagai bahan jenaka.

Sekumpulan gadis tak sensitif

Dalam video tersebut, gadis-gadis tersebut kelihatan sedang makan di sebuah francais popular yang kini diboikot ramai iaitu McDonalds.

Hal yang membuatkan netizen kesal apabila kelima-lima remaja tersebut langsung tidak mempunyai hati perut kerana menjadikan kematian saudara Islam di Palestin topik untuk mereka gelak ketawa.

Tengah makan tulang anak Palestin. Darah ayam ini darah anak Palestin.

Mengundang rasa marah netizen

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen tidak henti mengecam sekumpulan remaja itu yang sememangnya tidak sensitif atas peperangan yang sedang dilalui oleh penduduk di Palestin.

image is not available

image is not available

Barangkali sedar dengan kecaman yang diterima, salah seorang remaja di dalam video berkenaan memohon maaf kerana tidak sensitif dengan isu tersebut dan sedang atas kekhilafan menjadikan ia sebagai bahan jenaka.

image is not available 2 weeks ago

Jasad Manusia 'Mengembang' Dalam Tangki Air, Penduduk Perasan Lepas 3 Hari - " Nak Ambil Wuduk Air Busuk & Berbuih"