Seperti mencurahkan minyak ke dalam api, itulah yang dapat dikatakan apabila tular satu video menunjukkan anak usahawan viral dari Kemboja mencabar netizen untuk berjumpa.
Tuan badan bernama Ezuan bagaimanapun menjelaskan video tular itu telah disunting dan diubah seolah-olah dia membuat provokasi terhadap netizen.

Dia sebenarnya mensasarkan seorang bekas pekerja di Mariyah Holdings yang didakwa memuatnaik konten yang berunsur ugutan terhadapnya. Malah, dia menyebut dengan jelas nama individu tersebut.
dan ini merupakan video ORIGINAL saya, sebelum Tiktok "take down" dan sebelum diubah & diedit oleh individu terbabit: pic.twitter.com/l7kH8dqyI9
— (@eznhafsham) November 22, 2023
Kata Ezuan, TikTok telah memadam video original yang dimuat naiknya dan netizen memuat naik versi yang sudah disunting.


Anak kepada usahawan Mariyah ini menjelaskan video yang disunting menimbulkan salah faham seolah-olah dia mencabar netizen sehingga menerima banyak ugutan.

Ezuan berharap penjelasan ini dapat memberi keadilan buat dirinya. Semua spekulasi yang disebarkan mengenai dirinya adalah fitnah dan dia berani bersumpah dengan nama Allah SWT tidak pernah mencabar masyarakat untuk bersemuka.
Oh gitu citer sebenarnya…
Kredit: X eznhafsham
+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.


