[TERKINI] 6 Daripada 21 Korban Tanah Runtuh Batang Kali Telah Dikenalpasti, 2 Lagi Mangsa Baru Ditemui

17 Dec 2022 • 3:17 PM MYT
Lobak Merah
Lobak Merah

Laman socialtainment #1 di Malaysia. Dapatkan isu-isu terkini setiap hari.

image is not available

Agensi Pengurusan Bencana (NADMA) pada pagi ini telah mengeluarkan senarai nama mangsa yang meninggal dunia akibat kejadian tanah runtuh Jalan Genting Highland – Batang Kali.

Seramai enam orang mangsa yang terkorban dalam tragedi itu telah dikenalpasti oleh pihak keluarga. Manakala 21 yang lain masih melalui proses bedah siasat. Proses pengecaman mangsa terkorban itu telah dijalankan oleh ahli keluarga dan pengesanan cap jari yang dijalankan oleh Jabatan Forensik.

image is not available

Perkara itu telah dimaklumkan oleh NADMA dalam satu hantaran Facebook Agensi Pengurusan Bencana, Jabatan Perdana Menteri.

image is not available

image is not availableimage is not available

Sementara itu, dua lagi mangsa telah ditemui dan dibawa ke hospital untuk proses selanjutnya. Walau bagaimanapun, status mangsa yang baru ditemui itu masih belum diketahui setakat artikel ini ditulis.

Perkara itu dilaporkan oleh pengamal media @hamdiNewsMPB yang berada dilapangan membuat liputan.

 

image is not available

 

Artikel ini diterbitkan dari Lobak Merah.