Tiga atlet Sabah wakili negara ke Boling Pekak Dunia

28 Jul 2023 • 1:44 PM MYT
Daily Express
Daily Express

Daily Express Online (Malaysia) is Sabah's top-ranked & most viewed English news site. It is also Sabah's leading & most circulated daily English newspaper.

image is not available

Kota Kinabalu: Tiga atlet Sabah dipilih mewakili negara dalam Kejohanan Boling Pekak Dunia yang akan berlangsung di Munich, Jerman dari 1-12 Ogos.

Presiden Persatuan Sukan Orang Pekak Sabah, Spencer Soo, berkata tiga atlet yang berada dalam senarai itu ialah Ho Choon Seong, Zuriana Binti Roslan dan Huwainaa Danduan Abdullah.

Ketiga-tiga atlet itu cemerlang di persada antarabangsa tahun lalu.

Ho memenangi satu emas, dua perak dan dua gangsa, Zuriana meraih dua perak dan satu gangsa, manakala Huwainaa menyumbang dua gangsa pada Sukan Orang Pekak Asia Tenggara pertama yang berlangsung di Kuala Lumpur pada November.

SPONSORED CONTENT K.T.I. achieves RM140 million sales Kota Kinabalu: K.T.I. Sdn Bhd’s The Logg, Luyang has launched Easy Care, its brand-new hospitality initiative, which aims to elevate the living experience by providing an all–in-one care to its residents at Shorea n Astoria. Read more Pada Sukan Deaflympic Musim Panas ke-24 yang diadakan pada Oktober, Huwainaa dan Zuriana menyampaikan emas manakala Ho meraih perak.

Soo, yang dilantik pengurus pasukan untuk kejohanan di Jerman, mengucapkan tahniah kepada tiga atlet itu yang tersenarai dalam skuad 11 anggota termasuk pegawai pasukan.

* Follow us on Instagram and join our Telegram and/or WhatsApp channel(s) for the latest news you don't want to miss.

* Do you have access to the Daily Express e-paper and online exclusive news? Check out subscription plans available.