Timbalan Pendakwa Raya SPRM ditahan polis kes bahan terlarang

LocalPolitics
24 Sep 2025 • 10:27 AM MYT
The Reporter
The Reporter

Malay site offers reporting updates and viral community news from Malaysia

image is not available

Seorang Timbalan Pendakwa Raya (TPR) Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang baru sahaja melaporkan diri untuk bertugas minggu lalu, ditahan polis semalam selepas dipercayai terlibat dengan kes dadah.

Memetik laporan Berita Harian, SPRM dalam satu kenyataan mengesahkan penahanan pegawai berkenaan di kediamannya, di mana pemeriksaan lanjut turut menemui bahan terlarang.

“SPRM menyerahkan sepenuhnya kepada pihak berkuasa untuk menjalankan siasatan lanjut dan memberi jaminan akan memberikan kerjasama sepenuhnya,” menurut kenyataan itu.

Baca juga:

Agensi antirasuah itu menegaskan pihaknya tidak akan berkompromi dengan sebarang salah laku, pelanggaran undang-undang atau perbuatan jenayah yang membabitkan pegawai mahupun kakitangan.

“SPRM komited memastikan integriti serta tadbir urus organisasi sentiasa dipelihara,” jelas kenyataan itu lagi.