UNISOC T750 telah dilancarkan secara rasmi sebagai satu lagi cip pemprosesan yang menyokong rangkaian 5G terbina. Ia hadir dengan teknologi TSMC 6nm EUV yang juga memberi tumpuan terhadap peranti kelas pertengahan. Pada masa sama, turut dibina berasaskan cip lapan teras yang menggabungkan dua teras ARM Cortex-A76 (2GHz) dan enam teras ARM Cortex-A55 berkelajuan 1.8GHz.
UNISOC launches its 5G mobile platform, T750, bring stable and high-speed 5G connectivity to the mass market.The T750 supports 2G to 5G multi-mode, SA and NSA networking modes and 2 CA in the sub 6 GHz spectrum with 130MHz bandwidth. pic.twitter.com/RcIalkFr5S
Ini dipadankan pula dengan GPU Mali-G57 MC2@ 680MHz, memori LPDDR4x dan storan UFS3.1 + eMMC 5.1. Resolusi skrin pula boleh mencapai FHD+ dengan kadar segar semula 90Hz dan HDR10+. Di samping, turut menyokong sistem kamera sehingga 64MP dan rakaman video 2K/30FPS (EIS).
Sokongan Vivimagic Image Engine generasi keenam juga disertakan bertujuan meningkatkan algoritma tangkapan malam untuk kualiti imej dan video lebih baik. Lain-lain spesifikasi termasuk rangkaian 5G dengan spektrum Sub-6GHz, mod rangkaian SA/NSA, dwi SIM 5G + 5G, GNSS serta bluetooth 5.0.



