Vivy Yusof Keluar Dari Ibu Pejabat SPRM Tanpa Kelibat Suami, Timbulkan Persoalan

LocalPolitics
7 Nov 2024 • 6:49 PM MYT
Oh! Media
Oh! Media

Made in Malaysia by Malaysian.

image is not available
vivy yusof

Pengasas platform e-dagang FashionValet, Datin Vivy Yusof, dilihat meninggalkan Ibu Pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) pada jam 4 petang tadi, ditemani peguamnya, Shaarvin Raaj Selva Kumar.

Bagaimanapun, apa yang menimbulkan persoalan apabila Vivy keluar tanpa kelibat suaminya sedangkan mereka dilihat sama-sama hadir jam 2.34 petang tadi.

Kunjungan ini adalah hari ketiga Vivy dan suaminya, Datuk Fadzaruddin Shah Anuar, ke SPRM bagi membantu siasatan berkaitan kerugian pelaburan dana awam dalam FashionValet.

Vivy Yusof dan suami disiasat mengikut seksyen 18 akta SPRM 2009

image is not available

Pasangan ini dipanggil bagi membantu siasatan berhubung kerugian RM43.9 juta yang melibatkan pelaburan dana daripada Khazanah Nasional Berhad (Khazanah) dan Permodalan Nasional Bhd (PNB).

Mereka antara sembilan individu yang disoal siasat, susulan operasi serbuan di beberapa lokasi termasuk pejabat FashionValet, Kementerian Kewangan (MoF), Khazanah, dan PNB.

Siasatan ini menimbulkan pelbagai reaksi dan spekulasi di kalangan netizen yang menantikan penjelasan lanjut mengenai penggunaan dana awam dalam pelaburan tersebut.

image is not available
Kredit foto: MalaysiaGazette

#OhmediaNasihat

Kes ini mengingatkan kita bahawa ketelusan dalam pengurusan dana awam sangat penting bagi menjaga kepercayaan rakyat. Semoga ia menjadi pengajaran dalam menguruskan pelaburan dengan penuh integriti dan tanggungjawab.

image is not available

Jap!


Baca dulu respon netizen di Facebook & Telegram.
Rujukan kami: Harian Metro