
Wanita 80 tahun hilang kawalan SUV ketika cuba meletak kenderaan, 10 kenderaan rosak
Wanita Warga Emas Rempuh 10 Kenderaan Di Bazar Batu 3 Kuching. Seorang pemandu warga emas telah hilang kawalan kenderaan pacuan empat roda (SUV) beliau sebelum melanggar 10 buah kenderaan yang sedang diparkir di Bazar Batu 3 sekitar pukul 9.45 pagi tadi.
Ketua Polis Daerah Padawan, Supt Mohd Irwan Hafiz Md Radzi, menyatakan bahawa pemandu berusia 80 tahun itu, yang ditemani suaminya di kerusi penumpang, cuba meletakkan kenderaannya dan dipercayai telah menekan pedal minyak dan bukannya brek.

Menurut laporan, beliau menambah bahawa kenderaan tersebut memecut naik ke atas bahu jalan dan laluan pejalan kaki sebelum melanggar kereta-kereta yang diparkir di hadapan deretan kedai.
Polis telah dipanggil ke tempat kejadian, dan menasihatkan pemilik-pemilik kenderaan yang terjejas untuk membuat laporan polis. Mohd Irwan berkata bahawa kejadian tersebut masih dalam siasatan.

