ZTE Melancarkan Peranti Lipat Pertama Mereka Libero Flip

TechnologyDigital
19 Feb 2024 • 6:52 PM MYT
Amanz
Amanz

Amanz merupakan laman berita dunia teknologi serta ulasan peranti terkini.

ZTE juga sudah memasuki era peranti lipat dengan pelancaran ZTE Libero Flip hari ini. Ia dilengkapi skrin 6.9″ boleh-lipat dan skrin berbentuk bulat 1.43″ di bahagian luar. Cip Snapdragon 7 Gen 1 dipadankan pula dengan memori 6GB RAM, storan 128GB dan bateri berkapasiti 4310 mAh yang menyokong pengecasan 33W.

image is not available

Kamera utama di belakang terdiri daripada lensa sudut lebar 50MP dan sensor kedalaman 2MP. Sementara itu kamera swafoto pula sebesar 16MP di bahagian dalam. Skrin luaran berbentuk bulat menyokong paparan pelbagai aplikasi dan widget yang berguna. Peranti juga menyokong rangkaian 5G serta WiFi 6. Sistem operasi masih lagi berasaskan Android 13. Tubuh peranti pula melepasi piawaian IPX2.

image is not available

Pratempahan telah dibuka di Jepun dengan ia hanya ditawarkan menerusi syarikat telekomunikasi Y! Mobile. Di Jepun peranti boleh dibeli pada harga 63,000 yen (~RM2010) sebuah dalam warna putih, biru dan emas. Dari segi rekaan ZTE Libero Flip mirip dengan rekaan Tecno Phantom V Flip.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved