Apple Dilaporkan Mengurangkan Pengeluaran iPad Pro OLED Sehingga 30%

TechnologyDigital
26 Jan 2024 • 6:00 PM MYT
Amanz
Amanz

Amanz merupakan laman berita dunia teknologi serta ulasan peranti terkini.

iPad Pro dengan skrin OLED merupakan model baharu yang dijangka akan tiba tahun ini. Selama ini iPad kerap menggunakan skrin LCD dengan hanya beberapa model menerima panel mini LED. iPad Pro baharu ini dijangka akan menawarkan kualiti skrin lebih baik, prestasi lebih pantas dan sedikit perubahan pada rekaan.

image is not available

Baru-baru ini, TrendForce melaporkan bahawa Apple mungkin mengurangkan pengeluaran iPad Pro OLED ini sekitar 20% ke 30%. Menurut sumber, Apple tidak yakin akan dapat menjual jumlah yang banyak untuk model baharu iPad ini atas harga jualan yang semakin tinggi. Menurut laporan, harga jualan mungkin bermula RM7000 untuk model asas saiz 11-inci.

image is not available

iPad baharu untuk tahun ini dijangka akan hadir dengan rekaan baharu, menyokong MagSafe, menggunakan panel belakang kaca dan dijanakan dengan cip Apple M3 yang cukup berkuasa untuk menjalankan permainan video seperti Death Stranding atau Resident Evil 4.

Newswav Malaysia Best News App

Newswav is an online content aggregator and obtains its content from different online sources. The content in the app do not belong to Newswav nor do they reflect the opinions of Newswav and its staff. Your use of this app indicates your understanding and acceptance of this information.

Newswav Sdn. Bhd. (201701008480 (1222645-M)) 2026 All Rights Reserved